Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Háztartási célú kutak fennmaradási engedélyezése

Több híradásból is tudható már, hogy az engedély nélkül létesített háztartási célú kutak fennmaradási engedélyezési eljárását 2018. december 31-ig lehet bírság kiszabásának elkerülésével kezdeményezni.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága által az Önkormányzati Hírlevél idei első számában megjelent, a jegyzők, mint engedélyező hatóságok részére készült útmutatót közzétesszük a lakosság részére a teljes körű tájékoztatás érdekében.

Természetesen hivatalunk minden telhető tájékoztatást és segítséget megad az engedélyezési eljárást megelőzően és annak során is a lakosság részére. A határidő nem változott, továbbra is a jövő év végéig kell a fennmaradási engedély iránti kérelmeket benyújtani mind az ásott, mind pedig a fúrt kutak tekintetében, függetlenül attól, hogy azok ivóvízigényt is kiszolgálnak-e vagy sem.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a kutak fennmaradási engedélyezése komoly dokumentáció összeállítását, tervezési folyamatot és egyéb iratok beszerzését igényli, amely a kérelmező feladata, tehát az engedélyezés nem abban merül ki, hogy az érintett ügyfelek a hivatalban írásban, netán szóban bejelentik, hogy kúttal rendelkeznek. Az eljárás gördülékeny lefolytatása érdekében szíveskedjenek a tájékoztatót áttanulmányozni, illetve kérdéseikkel hivatalunkat felkeresni! Az engedélyezés minden esetben központilag a dunaszegi irodában zajlik majd, így a kunszigeti és dunaszentpáli lakosok is ott tudnak telefonon vagy személyesen tájékozódni, továbbá a saját településeken a jegyzői ügyfélfogadások keretében nyílik lehetőség az egyeztetésre. A mellékletekkel hiánytalanul ellátott kérelmek természetesen minden irodában leadhatók.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy bár a határidő még távoli, a szükséges dokumentáció összeállítása akár hosszabb időt is igénybe vehet, továbbá kérjük szíves együttműködésüket abban is, hogy a beadást ne az utolsó pillanatra időzítsék, mivel hivatalunk sem jelenleg, sem a jövő év végén nem fog nagy mennyiségű, egyszerre benyújtott kérelem határidőben történő feldolgozására megfelelő kapacitással rendelkezni.

A részletes tájékoztató ITT olvasható.