Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Megmenekült a kóborló tacskó

A dunaszegi Kodály Zoltán utcában hetek óta egy gazdátlan tacskó borzolja a lakók kedélyeit. Sajnos az önkormányzatnak meglehetősen korlátozottak a lehetőségei a kóbor kutyák tekintetében, hiszen a városi ebrendészeti telepek csak nagyon magas áron köthető, hosszú távú szerződés alapján szállítják el a kóborló ebeket. Az ilyen megállapodásokat a kistelepülések önkormányzatai nem engedhetik meg maguknak, másfelől pedig a kutyák sorsa sem fordul jobbra ezekben az esetekben, hiszen amennyiben rövid időn belül nem találnak gazdára, elaltatják őket. Önkormányzatunk ezért ebben az esetben is a lakók türelmét kérte és felvette a kapcsolatot a környék állatmenhelyeivel. Sajnos általában - ahogy ebben az esetben is - további problémát jelent a menhelyeken fellépő helyhiány, illetve az, hogy az ebek befogása csak úgy lehetséges, ha a kutya éppen fellelhető a település adott pontján abban az időben, amikor az állatvédő szakember az elszállítást meg tudja oldani.

Szerencsés eset volt a mostani, hiszen a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársa csütörtök délután be tudta fogni a kóborló tacskót és el is szállította átmeneti helyére, ahol várja, hogy az új szerető gazdi rátaláljon.

Ezúton köszönjük a lakosság példás türelmét és bízunk benne, hogy egyre kevésbé fordulnak elő hasonló esetek.

Felhívjuk egyúttal a figyelmet arra, hogy az állatok elűzése vagy elhagyása kimeríti az állatkínzás vétségének tényállását.