Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Hulladékból termék - szemléletformáló kiállítás

Hulladékból Termék Kiállítás

ÖKO-Pack Kft. országjáró tárlata Dunaszegen a Kultúrházban

2016. március 8-13.

 

Szeretettel várjuk a családokat, óvodai, iskolai csoportokat. A csoportok szíveskedjenek a +36 (20) 336-6057 telefonszámon bejelentkezni. A kiállítás látogatása ingyenes!

100 négyzetméteres környezetvédelmi- és ismeretterjesztő bemutató a hulladék-megelőzésről és a szelektív hulladékgyűjtés eredményeként összegyűjtött hulladékok újrahasznosításáról, illetve az alap hulladékok (papír, fém, üveg, műanyag) környezeti hatásairól. Bemutatjuk a magyar cégek által készített több száz újrahasznosított terméket.

A kiállítás már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik újszerű felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat installációja maga is kartonpapírból készült (falak, asztalok, fotelek). Ez azért is figyelemre méltó, mert közismert, hogy a papír a legnagyobb mennyiségben újrahasznosításra kerülő hulladék, ismételt feldolgozása során például karton- és hullámpapír készül, amely a csomagolóipar számára nélkülözhetetlen termék, de művészeti alkalmazása is népszerű, hiszen újrapapírból lakberendezési tárgyak is készülhetnek.

A műanyag hulladékok hasznosításával készült termékek alkotják a kiállítás legszínesebb és legváltozatosabb részét, mert ezekből készül a legtöbbféle újrahasznosított termék (esőkabát, fekvőrendőr, kerítésoszlop, polár pulóver, stb.) De nagyon fontos, hogy amikor csak tudjuk, kerüljük el pl. a műanyag szatyrok és egyéb olcsó, gyenge minőségű műanyag termékek használatát! A kiállításon a megelőzésre is adunk pár hasznos tanácsot.


A program az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága által meghirdetett „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás” pályázat keretei között valósul meg.