Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Duna Nap

Június 29-e a Nemzetközi Duna Nap. Idén immár 12. alkalommal 14 ország ünnepli közösen ezen napon Európa legnemzetközibb folyóját, a Dunát. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és Dunaszeg Község Önkormányzata közösen 2015. június 26-án pénteken, Dunaszegen tartja meg a Duna napi rendezvényét.

Az idei program kifejezetten óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére került összeállításra, melyben az ismeretszerzésen túl a játékoknak, élményszerzésnek lesz nagy szerepe.

A nap során minden részvevő gyermek Duna-útlevelet kap, mellyel a strandokon, játékokon végighaladva, az összes pecsétet összegyűjtetve részt vehet egy sorsoláson, ahol értékes nyeremények találnak gazdára.

Támogatóinknak köszönhetően kisorsolásra kerülnek családi jegyek a Lipóti Élményfürdőbe, a Rába Quelle Élményfürdőbe, a győri Állatkertbe, a mosonmagyaróvári Futurába.

A programon részt vevő civil szervezetek vonzó programokat állítottak össze a gyermekek részére, lesz többek között játszóház, kézműves foglalkozás, természetvédelmi vetélkedő, búvár bemutató, fotókiállítás, ismeretterjesztő bemutatók, motorcsónakázás, indiánkenuzás, horgászat, fa játékok.

A programok 10 órakor kezdődnek a dunaszegi strandon és előre láthatóan 14-15 óráig tartanak.