Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Elindult az InternetKon

"Az InternetKon célja, hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra.

Az InternetKon első szakaszában – február 3. és március 26. között – olyan konkrét kérdésekre számítunk, amelyeket fontosnak tartanak a 14 évnél idősebb magyar polgárok, és amelyekről érdemesnek vélik megkérdezni mások véleményét. Az InternetKon második szakaszának kérdéssora a beérkező javaslatokból kerül összeállításra. Az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdéseire – amelyek meghatározzák majd Magyarország internetes jövőjét –, májustól július végéig minden 14 évnél idősebb magyar polgár válaszát várjuk.
Az internet mára – a rajta keresztül elérhető digitális tartalmaknak és szolgáltatásoknak köszönhetően –, a társadalom, a gazdaság és a kultúra meghatározó közegévé, és egyben formálójává vált. Mindannyiunk számára lehetővé tette az ötletek, gondolatok és élmények korlátlan megosztását. Gazdasági növekedésünk, az állam hatékony működése ma már jelentős mértékben azon múlik, hogy mennyire vagyunk képesek tudatosan, korlátozásoktól mentesen és hatékonyan élni a digitális világ nyújtotta lehetőségekkel.

Az internet számunkra, magyar emberek számára is rengeteg új lehetőséget teremtett, fejlődése ugyanakkor számos új véleményt, álláspontot, elképzelést és sokszor vitát is felszínre hoz.

Ezért is tartjuk fontosnak, hogy az InternetKon valóban azokról a kérdésekről szóljon, amelyeket a magyar polgárok és vállalkozások az internettel kapcsolatban a leginkább lényegeseknek tartanak. Érdemi, a valós kérdéseket körbejáró, a kormányzati döntés-előkészítés során ténylegesen felhasználható eredményeket hozó párbeszédet szeretnénk lefolytatni.

Ezért indítjuk el az internetkon.hu weboldalt!

Az internetről szóló nemzeti konzultáció a jövőről szól és rólunk, magyarokról. Ez épp elég ok arra, hogy mindannyian véleményt nyilvánítsunk.

Lássunk hozzá együtt!"


forrás