Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Újabb hírek az államreformról

A közigazgatás szerkezeti átalakítása újabb állomásához ért. A tervek szerint a járásokban országosan 280 Kormányablak teszi egyszerűvé és ügyfélbaráttá az ügyintézést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

"Az államreform lényege, hogy az állami szolgáltatásokat áttekintve megpróbáljuk azokat úgy racionalizálni, hogy az állampolgár azt érezze, neki elég egyszer bemenni egy hivatalba, és ott minden szolgáltatást megkap - mondta a miniszter, jelezve: szeretnének több mint ezer ügyet „behozni" a kormányablakba, és azt elérni, hogy a 197 járásban az ügysegédek közreműködésével, akár személyesen, akár az elektronikus ügyintézést igénybe véve kapják meg az állami szolgáltatásokat az állampolgárok.

Az Államreform Bizottság és a kormány közös döntése, valamint a parlament várható döntése - ami néhány héten belül megszületik -, azt fogja eredményezni, hogy az ágazati minisztériumok egy kormányhivatalon keresztül fogják a szakmai politikájukat érvényesíteni a megyében, ami lassan egy százéves irányítási kultúrának a megváltozása - mondta Lázár János. Hozzátette: a területi közigazgatási szerveket integrálják a kormányhivatalokba, és a kormányhivatal vezetője, a járáshivatal vezetője lesz az állami feladatok, hatáskörök címzettje és illetékese."


forrás


Az ügyintézés menetét, illetve az önkormányzatot, önkormányzati hivatalt érintő változásokról folyamatosan tájékoztatjuk majd a lakosságot.